Transportwielen voor plateauwagens en andere transportmiddelen zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt losse wielen, zwenkwielen en bokwielen. Logisch dus dat jij niet weet welke transportwielen je moet kiezen. We bespreken daarom waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste transportwielen, zodat jij de juiste keuze maakt. 

Zwenkwielen of bokwielen? 

Moeten de wielen die jij nodig hebt, kunnen zwenken of niet? Bokwielen zijn daar niet voor gemaakt; zwenkwielen kunnen wel 360 graden ronddraaien. Bovendien heb je ook zwenkwielen met een rem. Bokwielen zijn daarentegen wel weer goedkoper en ze rollen makkelijker op lange en rechte stukken. Maar er zijn ook andere factoren die bepalen welk type wiel voor jou ideaal is, zoals de belasting, de gewenste wendbaarheid en de richtingsveranderingen die je wielen moeten aankunnen. Hoe smaller het wiel, hoe wendbaarder. Rubberen wielen hebben ook veel voordelen. Zo heb je met rubberen wielen bijvoorbeeld veel grip op de ondergrond. Online rubberen wielen bestellen kan via WielenOutlet

Waar ga je de wielen voor gebruiken? 

Het is logisch dat meubelwieltje alleen zijn voor onder stoelen en computertafels en niet voor transport. Dit is omdat alle wielen een maximale belasting hebben die uiteenloopt van nog geen tien tot tachtig kilogram. Er zijn dus wielen voor licht gebruik zoals meubelwieltjes, maar je hebt ook speciale transportwielen voor zwaarder gebruik die tegen een veel hogere belasting kunnen. Die laatste wielen kunnen tot meer dan 5.000 kilogram dragen. 

Hoe groot moet het wiel zijn? 

De grootte van kuilen en gaten in de vloer en van de te nemen hobbels beïnvloeden de diameter van het wiel, want met kleine wielen in grote gaten loop je natuurlijk het risico dat je wielen vast komen zitten. Wanneer je moet bepalen hoe groot het wiel moet zijn, kun je letten op het gemak waarmee het wiel moet bewegen: hoe groter het wiel, hoe eenvoudiger het beweegt. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen

Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen

Mis nooit meer een aanbieding!

Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. Om je aanmelding af te ronden hoef je alleen nog maar op de bevestiginglink in je e-mail te klikken. Je ontvangt vervolgens direct de beste aanbiedingen van dit moment.