Een goede matras is van belang voor een goede nachtrust. Als je geen goede matras meer hebt, kan het dus zijn dat je hierdoor klachten gaat ervaren. Zo kan je denken aan rugpijn, nekpijn en een lichte slaap waardoor je gedurende de dag erg moe kan zijn. Langdurige moeheid is juist weer erg ongezond voor je. Zo zegt de een dus dat je jouw matras om de 5 à 10 jaar moet veranderen en de ander zegt dat dit helemaal niet nodig is. Het is wel degelijk nodig en in dit artikel leggen we je uit waarom.

Hygiëne

Of het nu zomer of winter is, iedereen verliest zweet in zijn of haar slaap. Je matras neemt een deel van dit zweet op. Daarbij is onze lichaamstemperatuur rond de 37 graden waardoor we het bed dus elke nacht verwarmen. De combinatie van ons zweet en lichaamstemperatuur kan er dus voor zorgen dat er schimmel op je matras groeit. De kans dat dit gebeurt is stukken groter na 10 jaar. Het is dus beter om een kwalitatief goed en hygiënisch matras te kopen, zoals eentje van Una Matras.

Ondersteuning

Toen je jouw matras ging aanschaffen heb je waarschijnlijk naar het merk, de prijs en ondersteuning gekeken. Of je nou een Una matras of Tempur matras hebt, na een paar jaar verliezen ze hun ondersteuning. Zo heb je destijds voor een soort matras gekozen namelijk. Of dit nou hard, zacht of met traagschuim was, het is van belang dat het jouw rug ondersteunt. Elke keer dat je op jouw matras slaapt, gaat hiervan een beetje stevigheid verloren. Als jouw matras op een gegeven moment geen ondersteuning meer geeft, zal je klachten gaan ervaren aan je wervelkolom, spieren en gewrichten.

Doorgezakt matras

Als je een kuilvorming op je matras ziet, is je matras ook aan vervanging toe. Deze kuilen komen voor op de plaatsen waar je het meeste ligt en die zie je ook als er niemand meer op ligt. Deze kuilen kunnen hard aanvoelen. Dan is het tijd voor een nieuw matras.

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!