Je pasgeboren kindje wil je natuurlijk op een zo mooi mogelijke manier vastleggen om voor altijd herinnerd te worden aan deze spannende, chaotische maar vooral liefdevolle tijd. Met een fotoboek leg je deze herinneringen vast op de mooiste manier. Er zijn ontzettend veel sites waar je dit kunt doen, bijvoorbeeld op fotoboeken.nl. Met deze tips maak je van jouw fotoboek een echte parel. 

Tip 1: Zet alle eerste keren bij elkaar

Het eerste lachje, de eerste tandjes of de eerste keer kruipen. Elke eerste keer is een uniek moment dat je graag wilt onthouden. Door alle eerste keren bij elkaar in je fotoboek te zetten, kun je in een oogopslag al deze momentjes samen herbeleven. Bonustip: door alle gebeurtenissen in chronologische volgorde te zetten, kun je de ontwikkeling van je pasgeboren kindje op een speelse wijze goed in beeld brengen. Dat maakt je fotoboek extra leuk!

Tip 2: Voeg verschillende extra’s toe

Hoewel je het fotoboek natuurlijk ook volledig kunt vullen met de allerschattigste foto’s van je kleintje, kun je het fotoboek ook opleuken met allerlei andere elementen. Voeg aan het begin van het boek bijvoorbeeld nog de echo’s of het geboortebewijs toe. Bij de geboortefoto’s is het leuk om ook de lengte, het gewicht en het tijdstip waarop je kindje is geboren toe te voegen. Een digitale versie van het geboortekaartje kan natuurlijk ook. Je moet jezelf als ouders natuurlijk ook niet vergeten toe te voegen, net als een paar foto’s van trotse familieleden. Voor later is het ook nog leuk om foto’s van je huidige huis toe te voegen, zodat je later altijd terug kunt kijken naar hoe jij en je kindje zijn opgegroeid.

Tip 3: Gebruik zoveel mogelijk foto’s

Het klinkt in eerste instantie misschien logischer om juist alle eerste momentjes en de andere unieke gebeurtenissen op te nemen in je fotoboek. Deze zijn zeker heel belangrijk, maar voor later is het ook leuk als je juist de andere dingen vastlegt. Hoe je baby bijvoorbeeld voor het eerst iets met zijn handjes doet. Of die ene keer dat alles onder de babyvoeding zat, doordat je kleintje het per ongeluk had omgestoten. Juist deze ervaringen zijn ook fijne herinneringen en zorgen voor wat afwisseling in je fotoboek.

Tip 4: Maak je fotoboek persoonlijk

Foto’s zijn altijd al ontzettend persoonlijk, maar met behulp van veel tools kun je dit vaak nog uitbreiden. Zo bieden vrijwel alle fotoboek-hulpen teksttools, waarmee je persoonlijke titels aan pagina’s kunt toebedelen of allerlei bijschriften bij foto’s kunt zetten. Ook zijn er ontzettend veel decoratieve elementen beschikbaar in de vorm van digitale stickers, waarmee je je pagina’s kunt opleuken.

 

Tip 5: Maak gebruik van pre-ontworpen themaboeken

Een baby is niet alleen ontzettend schattig, het kan ook ontzettend veel tijd en energie kosten. Daarom begrijpen veel online tools dat je niet altijd de tijd of creativiteit hebt om je fotoboek vorm te geven. Bij de meeste aanbieders kun je bijvoorbeeld gebruik maken van vooraf ontworpen fotoboeken, die je alleen door het toevoegen van je foto’s al erg mooi kunt maken. Je kunt vaak kiezen uit een enorm aanbod van ontwerpen en stijlen, zodat je wat dat betreft zeker kunt vinden wat bij je past.

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!