Wie herinnert dit schattige moment van zijn eigen kind of nichtje en neefje niet? De eerste babystapjes die gezet worden. als die eerste stapjes eenmaal zijn gezet is het ook belangrijk om schoentjes aan te gaan schaffen, zodat de baby genoeg steun krijgt voor de beentjes en voetjes om goed te leren lopen. Hieronder enkele tips bij het kopen van babyschoenen. 

Is je kleintje eindelijk zover dat de eerste stapjes gezet gaan worden? Dan wordt het uiteraard ook tijd voor toffe, comfortabele en stevige schoenen om je kleintje optimaal te ondersteunen tijdens het leren lopen. Aangezien de kleine voetjes nog volop groeien en nog gevormd moeten worden, is een kwalitatief goede schoen belangrijk. Babyschoenen zijn dan ook vaak gemaakt van soepel materiaal. Voor de ontwikkeling is het het beste als je pas babyschoentjes gaat kopen als je baby ook buiten gaat stappen. Zolang er alleen binnen stapjes worden gezet, is het beter om je kleintje op sokjes of op blote voetjes te laten lopen. 

Pasvorm

Uiteraard is het belangrijk om naar de juiste pasvorm te kijken. Zitten de schoentjes niet te los of juist te strak? Trek altijd sokjes aan tijdens het passen en kijk of de voetjes goed in het schoentje passen in de lengte en de breedte. 

Maat

Je kunt het voetje van je kleintje van tevoren opmeten voor je schoenen uit gaat kiezen, maar ook schoenen in de winkel laten passen en te kijken hoeveel ruimte de kleine aan de voorkant van de schoen nog over heeft. Zo kun je goed bepalen of het de juiste maat is of dat je een andere maat moet kiezen. Kijk voor fijne babyschoentjes bijvoorbeeld eens naar IK-KE babyschoentjes op Durlinger.com.

Sluiting

Voor baby’s of peuters is het fijn om voor schoenen te kiezen met een makkelijke sluiting zoals klittenband of ritsen. Ook veters zijn een prima optie, aangezien je die vaak ook nog wat strakker aan kunt trekken indien nodig. 

Flexibel

De schoen dient van flexibel materiaal gemaakt te zijn, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat de schoen wel stabiliteit biedt aan de onderkant- en achterkant van de voetjes. Zo kan je kleintje optimaal leren lopen en kunnen de voetjes zich goed ontwikkelen met behulp van de juiste schoenen.

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!