Een Luiertaart maken!

Een goede vriendin is in verwachting en je wilt met een leuk en uniek kraamcadeau komen waar het stel ook daadwerkelijk wat aan heeft. Een leuk en creatief idee is om zelf een luiertaart te maken. Een luiertaart bestaat voornamelijk uit luiers, maar kan opgevrolijkt worden met andere decoratie of spulletjes die nuttig kunnen zijn voor de baby!

Wat heb je nodig voor een luiertaart?

– Tussen de 60 en 70 luiers.
– Elastiekjes (Je hebt grote en kleine elastiekjes nodig).
– Gekleurd lint (Blauw voor jongen, roze voor meisje).
– Een onderplaat (Hiervoor kan karton, glas of ander stevig materiaal gebruikt worden).
– Doorzichtig folie
– Cadeaulint

Optioneel
– Een speen
– Baby schoentjes
– Bloemen (Kunstbloemen geven niet af).
– Knuffelbeer
– Slab
– Drinkflesje

En nu knutselen!

Voor de eerste stap heb je de kleine elastiekjes nodig. Rol alle luiers op en zet ze vast met een klein elastiekje. Je rolt ze eigenlijk een beetje op zoals je ook wel eens een krant oprolt. Je krijgt een soort cilindervormige luier. Maak er dus geen propje van!

Wanneer je alle luiers hebt opgerold pak je zeven luiers waarvan je één luier als begin neemt. Zet hier de overige zes luiers omheen en maak ze vast met een groter elastiek. Je hebt nu de bovenste laag van je luiertaart af! Voor de middelste luier heb je 18 luiers nodig. Eerst herhaal je de eerste stap waarvoor je zeven luiers nodig had. Hier omheen zet je 12 luiers en tot slot doe je er nogmaals een groot elastiek omheen. Tot slot maak je voor de onderste laag de zelfde laag met nogmaals 17 extra luiers er omheen. Leg de bodemplaat neer en et de lagen op elkaar en de basis voor een drielaagse luiertaart is af! Het is uiteraard mogelijk om de taart zo hoog te maken als je zelf wilt!

Decoratie

Nu kan je de taart nog mooi opmaken. Doe gekleurde linten om iedere laag, plaats wat bloemen, een speen, een slab of een knuffelbeer tussen de luiers, of boven op de luiertaart en pak tot slot de taart in met doorzichtig inpak folie. Een mooi lintje om de bovenkant heen en je taart is af!

Veel plezier met geven!

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!