Baby’s slapen tussen 9 en 12 uur gedurende de nacht en slapen tussen 2 en 5 uur gedurende de dag. Baby’s doen twee tot vier dutjes per dag als ze twee maanden oud zijn, en een of twee dutjes als ze twaalf maanden oud zijn. Verwacht dat de slaap van uw baby wordt verstoord door omstandigheden zoals ziekte of een verandering in routine. Slaapstoornissen kunnen optreden als gevolg van ontwikkelingsmijlpalen zoals naar een staande positie trekken en kruipen. De situatie verandert gedeeltelijk wanneer een baby 6 maanden oud is. 

Baby’s vanaf 6 maanden oud

De meeste pasgeborenen zijn van nature in staat om de nacht door te slapen als ze 6 maanden oud zijn en hebben geen nachtelijke voeding nodig. Echter, 25 tot 50 procent van de mensen wordt midden in de nacht wakker. Als het gaat om ’s nachts wakker worden, is het belangrijkste om te onthouden dat alle pasgeborenen ’s nachts vier tot zes keer wakker worden. Zelf-fopspenen worden even wakker en gaan dan weer slapen. Dit zijn signalen van pasgeborenen die hun ouders wakker maken en hulp nodig hebben om weer in slaap te vallen. Veel van deze signaalgevers hebben verkeerde verbindingen met het begin van de slaap gekregen, waardoor het moeilijk voor hen is voor een baby om zichzelf te kalmeren. Dit is vaak het resultaat van ouders die de gewoonte verwerven om hun pasgeboren baby te wiegen, te wiegen of in zijn eigen bed te nemen om hem te helpen in slaap te vallen. Na verloop van tijd kunnen pasgeborenen voor dit soort hulp op hun ouders gaan vertrouwen en moeite tonen met slapen zonder deze hulp.

Methodes om een baby in slaap te krijgen

Er zijn verschillende manieren waarop je een baby in slaap kan krijgen mocht de baby niet uit zichzelf weer in slaap vallen. Het geven van een zogenaamde babymassage is fantastisch voor de baby. Het heeft een rustgevende werking en kan ervoor zorgen dat de baby rustiger slaapt. Dit kan gedaan worden voor het slapen gaan maar ook als de baby ‘s nachts moeite heeft om in slaap te komen. Het is belangrijk dat de baby niet gegeten heeft voor de massage. Nog iets wat kan werken is het aanzetten van ruis geluid. Geluid op de achtergrond kan voor een baby kalmerend werken. Dit komt voort uit de ervaring die de baby had in de baarmoeder. Wanneer een baby in de baarmoeder is, krijgt het geluid mee van de buitenwereld, een slaapkamer is echter compleet stil en kan daarom nieuw zijn voor een baby. Het aanzetten van geluiden kan dus helpen. Dit geluid kan van alles zijn. Nog een essentieel onderdeel van de slaap van een baby is een stabiel slaapschema. Het kan zijn dat de baby dit vanaf de geboorte niet meteen meegekregen heeft, maar het kan ook later aangeleerd worden. Als een baby weet wat er van hen verwacht wordt wanneer het gaat om tijden van in slaap vallen, is het waarschijnlijker dat dit ook in de praktijk zo zal gebeuren. Het is ook belangrijk om goede slaapspullen voor baby’s te hebben, hier zijn verschillende merken voor. 

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!