Duurzaam printen, veel mensen zouden het willen, maar slechts weinig mensen kennen er goede manieren voor. Uiteindelijk kun je door duurzaam te printen met name over een lange termijn behoorlijk wat geld besparen. Er zijn diverse methodes die je kunt toepassen en verschillende dingen die je kunt doen om duurzaam te printen. Lees hieronder meer over hoe je het best duurzaam kunt printen.

Let op je papiergebruik

Bij het printen bedruk je natuurlijk papier. Dit is het belangrijkste wat je doet. Wanneer je bijvoorbeeld een document verkeerd uitprint en opnieuw moet uitprinten, dan heb je meteen twee keer zo veel papier verbruikt als wat nodig is. Een tip is bijvoorbeeld om je documenten goed na te kijken en te zorgen dat alles klopt voordat je gaat printen. Ga dus zuinig om met het papier. Om met papiergebruik nog zuiniger te zijn kun je er ook voor kiezen dubbelzijdig te printen. Natuurlijk is dit niet met ieder document mogelijk, maar wanneer het kan is het zeker een aanrader. Op de lange termijn bespaar je ook hiermee behoorlijk wat papier en dus geld.

Kies een refurbished printer

Bij het kopen van een printer kun je kiezen voor een refurbished variant. Een refurbished printer mankeert absoluut niets. Het enige verschil met een nieuwe printer is dat een refurbished variant ooit terug naar de fabriek is gestuurd omdat iets niet werkte. De fabrikant heeft dit vervolgens gerepareerd en het hele apparaat opnieuw getest een doorgelopen. Vervolgens is de printer opnieuw te koop aangeboden, maar wel voor een veel lagere prijs. Als je duurzaam wilt zijn en wilt bezuinigen kun je dus kiezen voor zo een printer. Alles werkt prima, maar de printer is wel een stuk goedkoper dan gebruikelijk.

Kies eco-lettertypes

Tot slot kun je als je echt duurzaam wilt printen ook eco-lettertypes gebruiken. Het ene lettertype kan een stuk meer inkt of bijvoorbeeld poeder verbruiken dan de ander. Ook kan het in sommige situaties zelfs meer of minder elektriciteit verbruiken. Zoek voor jezelf uit welke fonts duurzaam zijn. Probeer vervolgens bij de mogelijke documenten en formulieren gebruik te maken van deze lettertypes. Op deze manier bespaar je aardig wat inkt of toverpoeder.

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!