Als je kindje 3 wordt veranderd ook zijn spel. Door het juiste speelgoed te bieden kun je de ontwikkeling stimuleren en je kindje uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken. Uiteraard is urenlang speelplezier ook ontzettend belangrijk. Hieronder geven we je 5 speelgoedtips voor je peuter van 3 jaar.

1. Een loopfiets

Een loopfiets is het ideale speelgoed waarmee je kleintje alvast zijn evenwicht kan oefenen voordat hij of zij overstapt op een echte fiets. Een loopfiets helpt de spieren en de coördinatie te trainen die nodig zijn bij fietsen. Je kunt ook overwegen om je kind een echt fietsje te geven met zijwieltjes.  

2. Taal- en rekenspellen

Veel kinderen vinden het in deze leeftijd leuk om al spelenderwijs kennis te maken met letters en cijfers. Denk aan spelletjes om het alfabet te leren of van een tot tien te leren tellen. Magneetletters zijn leuk voor je kindje om te oefenen zijn of haar eigen naam te schrijven.

3. Muziekinstrumenten

Tot deze leeftijd is een kind motorisch nog niet ver genoeg ontwikkeld om een muziekinstrument te bespelen, maar vanaf 3 jaar begint de fijne motoriek zich verder te ontwikkelen waardoor je ze ook instrumenten als een xylofoon of een piano kunt geven. Maak ook vooral samen muziek om het zelfvertrouwen om muziek te maken te ontwikkelen.  

4. Kleurpotloden en krijt

Op deze leeftijd ontdekken kinderen vaak ook het tekenen. Hun hand-oog coördinatie is net genoeg ontwikkeld om op papier te krijgen wat ze willen, en je zal merken dat de tekeningen binnen een korte tijd steeds realistischer worden. Geef je kinderen potloden met een driehoekige behuizing voor meer grip.

5. Duplo en Lego

Duplo en Lego is prachtig speelgoed om de fantasie te stimuleren en te leren begrijpen hoe je constructies kunt bouwen. Duplo en Duplo bouwplaten hebben wat grotere blokken die voor kleine peutertjes al lastig genoeg zijn. Maar een peuter van 3 kan misschien ook al met de wat kleinere legoblokjes overweg waar ook veel meer verschillende dingen mee gebouwd kunnen worden. Bij Uniblocks hebben ze een uitgebreid aanbod bouwsteentjes van verschillende merken.

Alle luieraanbiedingen direct in jouw mailbox?

Ontvang alle Luier aanbiedingen!

Betaal nooit meer te veel!

Ontvang direct na aanmelding de beste aanbiedingen van dit moment!

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste luieraanbiedingen!